infrarood verwarming


Wat zijn de voordelen?

Er is veel informatie te vinden over infrarood verwarming en alle websites hebben een eigen verhaal en interpretatie over de werking van infrarood verwarming. Laksmi gaat samen met u op zoek naar alle antwoorden en als het antwoord nog niet gekend is gaat Laksmi op onderzoek.
Hoe werkt infrarood verwarming? Ontdek samen met Laksmi de ongelooflijke wereld van infrarood verwarming. Vind hieronder een antwoord op de meest gestelde vragen of stel een vraag aan "Laksmi" en help haar om alles te ontdekken over de werking van infrarood verwarming.
1Hoe kan een verwarming een hoog rendement halen én toch energiebewust zijn?
Infraroodstralen verwarmen eerst de personen en materialen in uw ruimte en daarna pas de lucht. De ruimte wordt dus sneller opgewarmd en houdt de temperatuur langer vast. Elke ruimte kan individueel aangestuurd worden. Door deze toepassing zorgt u ervoor dat niet gebruikte ruimtes ook niet worden opgewarmd. Energiebewust en gezond? Dubbelcheck! Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat infrarood verwarming uw verbruik tot 50 % kan reduceren. Als uw installatie voorzien is van een "PI" sturing, bespaart u zelfs tot 60% op uw energiefactuur..

2Gebruik ik infrarood verwarming als hoofd- of bijverwarming?
Infrarood verwarming kan zowel als hoofd- of bijverwarming gebruikt worden. Voor binnenhuis verwarming wordt meestal gebruik gemaakt van glazen infraroodpanelen. Infraroodpanelen geven geen visueel licht en kunnen dus onzichtbaar in elke ruimte gebruikt worden. Met het ruime aanbod van thermostaten en domotica, kan u elke ruimte perfect apart aansturen. Natuurlijk kan infraroodverwarming ook als bijverwarming gebruikt worden. Badkamerverwarming is hier een goed voorbeeld van. In een badkamer mag het al wat warmer zijn dan in andere ruimtes van uw woning. In deze ruimte wordt ook vaak meer warmte gevraagd op bepaalde tijdstippen van de dag. Een infrarood spiegelverwarming is hier een ideale oplossing voor. De ruimte wordt sneller opgewarmd met behulp van de infraroodverwarming. Bovendien verliest u geen plaats in de badkamer door het plaatsen van de bijverwarming. U combineert uw badkamerspiegel en verwarming in 1 toestel.

3Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?
 • zuinig
 • milieu bewuste
 • Geen kap of breekwerk
 • Geeft geen licht
 • Budget vriendelijk
 • Kan in elke ruimte gebruikt worden
 • Ruim aanbod aan kleuren en formaten
 • Mogelijkheid tot personalisatie


 • 4Wat maakt infraroodverwarming milieubewust?
  Infraroodverwarming verwarmt uw woning zoals de zon onze planeet opwarmt. In tegenstelling tot traditionele verwarming, gaat infrarood niet de lucht opwarmen maar wel de materie in de ruimte van uw woning. Met behulp van infraroodstraling worden voorwerpen in een ruimte opgewarmd. Deze voorwerpen geven op hun beurt warmte af aan de omgeving. Aangezien alle materie in een ruimte al opgewarmd is, is er niet veel energie meer nodig om de ruimte op temperatuur te houden. Deze unieke manier van verwarmen maakt van infraroodverwarming een zuinige verwarming. Is infraroodverwarming elektrisch? Dan komen er ook geen verbrandingsgassen vrij en maakt dit ook dat het een milieubewuste verwarming is

  5Onzichtbaar in uw interieur?
  Ongelooflijk!Infraroodverwarming is te verkrijgen in foto’s, schilderijen, spiegels, krijtborden, alle Ralkleuren en nog veel meer uitvoeringen. Door dit ruime aanbod in uitvoeringen wordt uw verwarming onzichtbaar in uw woning of bedrijf. Voor elke interieur is er een gepast infraroodpaneel. Deze ongelooflijke verwarming brengt u naar de toekomst.

  6Eenvoudige installatie?
  Dankzij een eenvoudig ophangsysteem kunnen wij in 1 dag uw volledige woning of zaak omschakelen naar infraroodverwarming. Geen kap- of breekwerk! Bent u handig en wil u zelf uw paneel ophangen? Dat kan ook. Infraroodpanelen worden geleverd met een uitgebreide handleiding en bijhorende bevestigingsmaterialen. Kiest u ervoor om de installatie door een erkende installateur te laten uitvoeren, heeft u misschien recht op een BTW voordeel.

  1Maakt een infraroodpaneel geluid?
  Infraroodverwarming werkt op basis van infraroodstraling. In een infraroodpaneel zit een speciale infraroodmat. Deze mat wordt opgewarmd en geeft op zijn beurt een aangename straling af. Er zijn geen bewegende delen in een infraroodpaneel, infraroodverwarming maakt dus geen geluid.

  2Geeft infrarood verwarming een geur af?
  Infraroodverwarming maakt geen gebruik van een verbranding om warmte op te wekken. Er is dus geen enkele geurhinder.

  3Veroorzaakt infrarood verwarming veel stof
  Neen. Bij een traditionele verwarming wordt circulerende lucht in een ruimte verwarmd. Door de circulatie van warme lucht, vindt er ook een stofverplaatsing plaats. Bij infraroodverwarming wordt de materie in uw ruimte opgewarmd. Door de infraroodstraling wordt stof tegen de grond geduwd en niet in de lucht geblazen. Infraroodverwarming is zeer interessant voor mensen met astma of andere stofgerelateerde allergieën.

  4Is het mogelijk om een eigen foto te gebruiken?
  Zeker. Infraroodpanelen kunnen gepersonaliseerd worden met foto's of afbeeldingen. U kan een eigen foto aanleveren of u kan een keuze maken uit een database met miljoenen foto's. Indien u een eigen foto aanlevert, moet de resolutie voldoende groot zijn om het beste resultaat te garanderen. Voor elk wat wils dus.

  5Vraagt een infraroodpaneel veel onderhoud?
  Infraroodpanelen hebben niet veel onderhoud nodig. Enkel de voorkant van een infraroodpaneel heeft 1 keer per jaar een klein onderhoud nodig. Hiervoor kan u gebruik maken van een eenvoudig raampoetsmiddel. Verder heeft een infraroodverwarming geen onderhoud nodig.

  1Is infraroodverwarming kindvriendelijk?
  Zeker en vast. Infraroodpanelen zijn voorzien van een speciale laag die u beschermt tegen de hoge temperaturen die gecreëerd worden. Infraroodverwarming wordt het best zo hoog mogelijk geïnstalleerd. De beste plaats voor een infraroodpaneel is een installatie tegen het plafond. Hoe hoger de infraroodpanelen worden opgehangen, hoe efficiënter ze gaan werken. Wenst u niets tegen uw plafond te hangen? Geen probleem, u kan ook een infraroodpaneel tegen uw muur ophangen en deze personaliseren. U kan kiezen uit verschillende mogelijkheden zoals bvb een spiegel, een foto, een gekleurd paneel,…

  2Kan de temperatuur in iedere ruimte apart worden geregeld?
  Ja! Aangezien infraroodverwarming elektrisch wordt aangestuurd en elk paneel voorzien kan worden van een eigen besturingsontvanger, kan u elke ruimte apart aansturen. U kan gebruik maken van een centrale thermostaat of u kan in elke ruimte een aparte thermostaat voorzien. Alle thermostaten communiceren draadloos met de infraroodpanelen. Er hoeven dus geen grote breekwerken worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk om de infraroodpanelen aan te sluiten op uw bestaande domotica.

  3Is de kamer snel opgewarmd?
  Infraroodverwarming werkt op basis van infraroodstraling. Na enkele minuten is er al aangename warmte voelbaar. U kan dit vergelijken met de zon. Bij de eerste zonnestralen ondervindt u al een aangename warmte en binnen de kortste keren is heel de omgeving opgewarmd. Een ruimte is gemiddeld binnen 5 min voelbaar warm en na 20 min ziet u ook effectief de opwarming op uw thermostaat.

  4Geeft een infraroodpaneel ook licht?
  Infraroodpanelen werken op basis van "Lange golf infrarood" en geven helemaal geen licht

  5is er brandgevaar?
  Er is helemaal geen brandgevaar bij infraroodverwarming. Warmte van infraroodpanelen wordt opgewekt door een speciale infraroodmat . Deze mat is voorzien van verschillende sensoren die continu de temperatuur van de mat monitoren. Infraroodmatten kunnen tot 350 °C opgewarmd worden. De sensoren verbreken de stroomtoevoer bij 200 °C. ?

  6Is er gevaar tot verbranding bij aanraking?
  Er is geen verbrandingsgevaar bij aanraking. Infraroodpanelen zijn voorzien van een speciale laag die u beschermt tegen de hoge temperaturen die gecreëerd worden. Infraroodverwarming wordt het best zo hoog mogelijk geïnstalleerd. De beste plaats voor een infraroodpaneel is een installatie tegen het plafond. Hoe hoger de infraroodpanelen worden opgehangen, hoe efficiënter ze gaan werken. Wenst u niets tegen uw plafond te hangen? Geen probleem, u kan ook een infraroodpaneel tegen uw muur ophangen en deze personaliseren. U kan kiezen uit verschillende mogelijkheden zoals bvb een spiegel, een foto, een gekleurd paneel,…

  7Is infraroodterrasverwarming veilig voor rokers?
  Bij terras of buitenverwarming wordt er meestal gebruik gemaakt van ‘infrarood korte golf lampen’. Deze lampen worden zeer warm en zijn natuurlijk niet veilig om aan te raken. Daarom zijn alle toestellen voorzien van een veiligheidsrooster rond de lamp. Zolang de ‘infrarood korte golf’ toestellen correct gebruikt worden, is er geen enkel gevaar.

  Benieuwd naar de infrarood mogelijkheden voor uw huis?

  Onze experten geven u graag merkonafhankelijk advies en denken mee over een oplossing op maat van uw woning en budget.

  openingsuren

  Showroom enkel open op afspraak. Hieronder mogelijke uren om onze showroom te bezoeken


  Maandag - Vrijdag

  900 - 1700


  Zaterdag

  1000 - 1700

  Adres

  Onze showroom is gemakkelijk te bereiken en heeft voldoende parking voor de deur


  Gezond Verwarmen
  Hoogstraat 5
  2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver


  Telefoonnummer: +32 15 63 89 58

  E-mail: info@gezondverwarmen.be