Hoge temperatuur infrarood verwarming

SUNNYHEAT infrarood verwarming kopen
Infrarood verwarming van Sunnyheat
november 30, 2017
Visible- infrared-spectrum
Geschiedenis van infrarood | infrarood verwarming
april 6, 2018
infrarood verwarming heatstrip lange golf

Hoge temperatuur infrarood verwarming

Een heatstrip of heatpanel is een infrarood verwarming maar onderscheidt zich van alle andere infraroodpanelen omdat het zoals de naam al zegt hoge temperaturen kan bereiken. Een heatstrip kan temperaturen tot 350° halen. Door deze eigenschap wordt er een groter bereik behaald waardoor het toepasbaar is in ruimtes met hoge plafonds zoals; magazijn, sporthal, fabrieksruimte, winkel, …. Heatstrips halen door deze hoge temperaturen ook een hoger vermogen waardoor ze op hun beurt ook perfect bruikbaar zijn in ruimtes die een hoog vermogen vereisen zoals; veranda, poolhouse, tuinkamer, … . Door hun lange slanke vorm worden ze ook vaak gekozen als verwarming in ruimtes die deze specifieke eigenschappen niet vereisen maar wegens het design. Ze kunnen dan ook worden geïnstalleerd in alle mogelijke locaties maar wij adviseren om de toestellen enkel te plaatsen in beschutte ruimtes.

Voordeel heatpanel tegenover gasbrander:

Heatpanels werken met lange golf infraroodstraling. Dit is de niet zichtbare straling. Voor meer uitleg over zichtbare en niet- zichtbare straling wordt de geproduceerde straling gaat de materie opwarmen en niet de omgevingslucht. Het effect is vergelijkbaar met de warmte die u voelt afkomstig van de zon. De aangename warmte van de zon is afkomstig van stralingsenergie in het spectrum tussen 750 en 10.000 nM (nanometer), het infraroodspectrum. Het zijn elektromagnetische golven die hun energie afgeven aan alle objecten die ze tegenkomen. Hierdoor warmt de materie op natuurlijke wijze op. Infraroodpanelen stralen energie uit op een frequentie van 10.000 Nm. Die energie zal ervoor dat alle materie aanwezig in de ruimte wordt verwarmt: muren, vloer, plafond, meubelen maar ook u. Door dit principe ervaart u meteen warmte afkomstig van de stralingsbron en niet via de opgewarmde lucht. De niet-opgenomen warmte wordt opnieuw teruggekaatst waardoor ook de lucht in de ruimte geleidelijk wordt opgewarmd. De warmte afkomstig van een gasbrander gaat u pas ervaren wanneer alle lucht is opgewarmd dus niet rechtstreeks van de warmtebron.

Waarom heatpanels enkel gebruiken in beschutte ruimtes:

Heatpanels werken met lange golf infraroodstraling waardoor ze windgevoelig zijn. De wind gaat ervoor zorgen dat de straling de objecten niet bereikt. Wat wilt zeggen dat de straling ook u niet gaat bereiken waardoor u geen warmte gaat ervaren. Wanneer u een toestel zoekt om uw terras te verwarmen kiest u beter voor een infraroodverwarming dat werkt met korte- of middellange golven. Dit zijn toestellen die een rood zichtbaar infraroodlicht afgeven en niet wind gevoelig zijn. Desondanks de wind gaat de stralingswarmte toch de objecten bereiken. Een andere reden is dat de meeste heatsrips ipx4 zijn, dit wil zeggen dat ze wel spatvrij zijn maar niet waterdicht. Wanneer u een toestel zoekt dat bestand is tegen alle weersomstandigheden moet het IPx5 bedragen, dit wilt zeggen dat het 100% waterdicht is en niet alleen spatvrij.

Eigenschappen van Heatstrips:

 • Lange golf infraroodstraling is voelbaar ongeveer 10 minuten na het opstarten.
 • Heatstrips zijn verkrijgbaar in verschillende wattages zodanig de wattage kan worden aangepast aan de grootte van de ruimte.
 • Heatpanels hebben een lange, smalle vorm waardoor ze weinig ruimte nodig hebben en discreet kunnen worden geplaatst.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een stijlvol design.
 • Doordat de materie wordt opgewarmd en niet enkel de omgevingslucht zijn ze energiebesparend.
 • Er bestaan toestellen met ingebouwde dimmer en regelbaar met bijgeleverde afstandsbediening.
 • Er bestaat ook de mogelijkheid om een ontvanger en thermostaat te installeren zodanig er een constante temperatuur kan worden gehandhaafd.
 • De heatstrip wordt tot een 350°C en heeft een stralingsbereik tot 12m.
 • De installatie van de heatstrip is simpel en eenvoudig met de meegeleverde beugels.
 • De heatstrip kan zowel aan het plafond als aan de muur worden geïnstalleerd en in de gewenste graad worden gezet met de beugels zodanig de stralingsgraad kan worden gekozen.
 • Door de hoge temperaturen die worden gehaald is het vereist om de heatstrip zo hoog mogelijk te plaatsen zodanig dat aanraking niet mogelijk is.
Besluit:

Een heatstrip kan een hoger bereik en vermogen behalen dan standaard infrarood panelen wegens de hoge temperatuur dat het paneel produceert. Hierdoor kan het worden toegepast in ruimtes die deze specifieke eigenschappen vereisen en met andere verwarmingsmogelijkheden moeilijk opgewarmd geraken. Wegens het strakke design en de verschillende installatiemogelijkheden is het mogelijk om de ruimte discreet te verwarmen. Heatstrips werken met het principe van lange golf infraroodstraling waardoor de objecten worden opgewarmd en de warmte afgifte meteen ervaren wordt met als resultaat: de meest aangename, comfortabele en gezonde warmte die u zich kunt wensen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *