VRAAG VANDAAG NOG logo gezondverwarmen EEN GRATIS OFFERTE AAN! GRATIS OFFERTE
Google Rating
4.9
Based on 168 reviews
Facebook Rating
5.0
Based on 20 reviews

Infrarood verwarming mogelijkheden


Wat is belangrijk bij de aankoop van infrarood verwarming?

Wie zijn woning wil verwarmen met infrarood verwarmingstoestellen gaat voor de aankoop meestal eerst op zoek naar gefundeerde informatie en persoonlijk advies. Om de keuze te kunnen maken voor de juiste infraroodverwarming staan uw individuele behoeften en wensen op de eerste plaats. Wanneer we spreken over efficiëntie van warmteoverdracht zijn stralingswarmte en convectiewarmte niet te vergelijken, ze hebben totaal verschillende eigenschappen. Waar er bij infrarood verwarming gebruik wordt gemaakt van stralingswarmte, wordt er bij een traditionele convectie gebruik gemaakt van luchtwarmte..

Er zijn 3 verschillende infrarood stralen:

Aan wat moet een lange golf infrarood verwarmingstoestel voldoen? Functie, uiterlijk en design spelen verder een belangrijke rol bij de aanschaf van infraroodpanelen. De eisen die u hieraan stelt, moeten ook voor de definitieve aankoop duidelijk zijn.Hier kan u best rekening mee houden:

Lange golf infrarood verwarming is bij uitstek de beste oplossing als we spreken over binnenhuis verwarming. Deze panelen geven geen licht en geven een aangename natuurlijke warmte af. Lange golf infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van een standaard wit of zwart glazen uitvoering tot een spiegel of krijtbord uitvoering...de mogelijkheden zijn onbeperkt. Infraroodstraling wordt als zeer aangenaam ervaren en heeft hetzelfde effect als een infraroodcabine. Lange golf infrarood verwarming warmt uw woning op zoals de zon de aarde opwarmt. In tegenstelling tot een traditionele verwarming warmen infraroodpanelen niet de lucht op maar wel de materie. Hierdoor wordt de warmte veel langer vastgehouden. Sommige merken maken gebruik van een uitzonderlijke PI sturing. Deze PI sturing maakt om de 4 seconden een berekening waardoor het verwarmingsvermogen wordt aangepast. Wat is een (PI) intelligente sturing? PI sturing zorgt ervoor dat er geen energie verloren gaat en dat de ruimte op een constante temperatuur gehouden wordt. Je kan een PI sturing het beste vergelijken met de cruise control op uw wagen. Cruise control zorgt ervoor dat de snelheid van de wagen zo dicht mogelijk tegen de gewenste snelheid wordt gehouden. Door de cruise control te gebruiken gaat u niet onnodig afremmen of versnellen en blijft uw snelheid constant wat ervoor zorgt dat je minder verbruikt. PI sturing op een infrarood verwarming werkt ongeveer hetzelfde en gaat ervoor zorgen dat de temperatuur in uw ruimte zo dicht mogelijk tegen de gewenste temperatuur aansluit. Zo bespaar je al snel 10% op uw energie factuur. Deze toepassing werkt draadloos op basis van radio golven. Natuurlijk kan u ook kiezen voor andere besturingssytemen voor uw infraroodpanelen. Thermostaten en domotica zijn zowel met als zonder bedrading beschikbaar en de meeste toestellen kan u op een bestaande domotica aansluiten.

Voordelen lange golf infrarood verwarming:

 • Zuining in verbruik
 • Verkreigbaar in verschillende maten en uitvoeringen
 • Super zuinig PI sturing mogelijk
 • Geeft geen licht
 • Heeft geen onderhoud nodig
 • Minimaal 5 jaar garantie (gemiddeld bieden beter merken een garantie aan van 10 tot 15 jaar)
 • Geluidloos
 • Themostaten zowel met als zonder bedrading beschikbaar

Nadelen Lange golf infrarood verwarming

 • Veel namaak toestellen op de markt
 • Niet IP65
Infrarood verwarming offerte aanvragen

Midden golf infrarood:

Midden golf infrarood verwarmers zijn de perfecte "tussen" optie. Deze toestellen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Midden golf lampen produceren een lichte gloed en geven bijna geen kleur af aan de omgeving. Deze toepassing is perfect voor gebruik in een badkamer, veranda en goed afgesloten terras. Midden golf verwarming is echter gevoelig aan wind, bij winderig weer zal het grootste deel van de warmte weggeblazen worden. Deze toestellen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en worden bediend met een afstandsbediening. In de betere merken is de lamp van deze toestellen van carbonvezel gemaakt waardoor ze een gemiddelde levensduur van +- 10000 branduren hebben. De goedkopere merken gebruiken hallogeenlampen die minder lang meegaan. Onze toestellen worden meestal geleverd in een IP65 uitvoering waardoor ze perfect kunnen functioneren in een vochtige ruimte, dit maakt ze uiterst geschikt om te gebruiken in uw badkamer. De lamp heeft slechts 10 seconden nodig om zijn maximale warmte te bereiken en uw ruimte te verwarmen. Deze toestellen zijn zeer voordelig in aankoop en kunnen bijna in elke ruimte gebruikt worden.

Aan wat moet een midden golf infrarood verwarmingstoestel voldoen? Functie, uiterlijk en design spelen verder een belangrijke rol bij de aanschaf van infrarood midden golf verwarming. De eisen die u hieraan stelt, moeten ook voor de definitieve aankoop duidelijk zijn.Hier kan u best rekening mee houden:

Voordelen midden golf infrarood:

 • Snelle opwarming van de ruimte
 • IP65
 • Krachtige straling
 • Compact
 • Zeer voordelig in aankoop

Nadelen midden golf toestellen:

 • Toestellen geven een lichte gele of rode gloed af
 • Niet compatibel met een thermostaat
Infrarood verwarming offerte aanvragen

Korte golf infrarood:
Deze toepassing wordt grotendeels gebruikt als terrasverwarming. Korte golf infraroodstralen zijn de meest krachtige stralers om buiten te gebruiken. Er wordt gebruik gemaakt van twee lampsoorten bij infrarood stralers. Standaard infrarood lampen geven een rood licht en zijn de meest krachtige lampen. Omdat deze lampen veel licht produceren, vond niet iedereen dit een leuke toepassing. Om die reden is er nu ook een "AMBER light" versie op de markt gebracht. Deze lamp geeft aanzienlijk minder licht en gaat meer naar het aangename gele licht. Er is echter wel een krachtverlies van 10% tegenover de standaard rode lamp. Korte golf infrarood verwarming zal weinig tot geen last hebben van wind en blijft zelfs onder extreme omstandigheden warmte produceren. Het grootste deel van onze toestellen zijn IP65 waterdicht en kunnen perfect het jaar rond buiten blijven hangen. Deze toestellen kunnen niet bediend worden met een thermostaat. U kan optioneel gebruik maken van een afstandsbediening.

Aan wat moet een korte golf infrarood verwarmingstoestel voldoen? Functie, uiterlijk en design spelen verder een belangrijke rol bij de aanschaf van infrarood korte golf verwarming. De eisen die u hieraan stelt, moeten ook voor de definitieve aankoop duidelijk zijn.Hier kan u best rekening mee houden:

Voordelen korte golf toestellen:

 • Onmiddellijke warmte productie
 • IP65
 • Krachtige straling
 • Compact
 • Voordelig in aankoop

Nadelen korte golf toestellen:

 • Toestellen stralen een geel of rood licht uit
 • Niet compatibel met een thermostaat

Benieuwd naar de infrarood mogelijkheden voor uw huis?

Onze experten geven u graag merkenafhankelijk advies en denken mee over een oplossing op maat van uw woning en budget.

openingsuren

Showroom enkel open op afspraak. Hieronder mogelijke uren om onze showroom te bezoeken


Maandag - Vrijdag

900 - 1700


Zaterdag

1000 - 1700

Adres

Onze showroom is gemakkelijk te bereiken en heeft voldoende parking voor de deur


Gezond Verwarmen
Hoogstraat 5
2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver


Telefoonnummer: +32 15 63 89 58

E-mail: info@gezondverwarmen.be