VRAAG VANDAAG NOG logo gezondverwarmen EEN GRATIS OFFERTE AAN! GRATIS OFFERTE
Google Rating
4.9
Based on 168 reviews
Facebook Rating
5.0
Based on 20 reviews

Infrarood verwarming en gezondheid


Is infrarood verwarming gezond?

Is infrarood verwarming gezond? Dat is een veel voorkomende vraag bij onze klanten. Natuurlijk is infrarood verwarming gezond. Infraroodwarmte wordt zeer aangenaam ervaren. Het aangename gevoel dat u ervaart in een infrarood sauna, kan u nu ook creëren in uw woning, 24/7. Onze Infraroodpanelen werken op basis van gezonde infraroodstraling en zorgen voor een gezonde omgeving. Infraroodstraling heeft een gezonde werking op het lichaam. Als u last heeft van reuma, spier- of gewrichtspijn of u heeft last van stof allergieën, dan is infrarood de ideale verwarming voor heel uw gezin. Bovendien zorgt infrarood straling voor een betere bloedcirculatie en versterkt het immuunsysteem. Infraroodstralen zijn vergelijkbaar met de warmtestralen van de zon met één belangrijk verschil: bij een infraroodpaneel worden alléén de gezonde infrarood stralen zonder schadelijke Uv-stralen vrijgegeven.

Hoe werkt infrarood verwarming

Wanneer de infraroodstralen door de huid worden geabsorbeerd, ontstaat een prettig warm gevoel dat lijkt op zonnewarmte. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd en de bloedvaten opengezet. Infraroodpanelen worden al jaren gebruikt in medische toepassingen om het herstelproces te verbeteren. Vooral bij spierpijn en gewrichtspijn biedt infrarood straling uitkomst. Voor de medische doeleinden kunnen ook al onze panelen omgevormd worden tot losstaande toestellen zodat deze dichter en lokaal kunnen gebruikt worden als ondersteunende gezondheidstherapie.

Luchtvochtigheid

Een goede luchtvochtigheid is van belang voor een gezonde leefruimte. Infraroodverwarming biedt hierin vele voordelen ten opzichte van een conventioneel verwarmingssysteem dat juist de lucht opwarmt. Doordat een infraroodpaneel niet de lucht maar de object verwarmt, wordt de luchtvochtigheid niet beïnvloed en ontstaat een gezonder binnenklimaat. Daarom kan infrarood verwarming ideaal dienen als badkamer verwarming. Als u gebruik maakt van een infraroodtoestel in uw badkamer zal u merken dat uw muren en spiegels bijna niet aandampen en dat alle natte objecten snel opdrogen. Bovendien kan u voor een infrarood spiegelpaneel kiezen. Een infrarood spiegel paneel dient als een echte spiegel en verwarmt tegelijkertijd uw badkamer. Deze zal nooit aandampen en zal zorgen dat er geen schimmelvorming kan ontstaan. Alle toestellen kunnen ook voorzien worden van een handige handdoekdroger. Bij het gebruik van infrarood verwarming blijft de luchtvochtigheid van uw kamer gemakkelijker op een gezond niveau en krijgen vocht en schimmel geen kans.

Infrarood verwarming offerte aanvragen

Infrarood verwarming en luchtkwaliteit

In een gezonde leefomgeving speelt de luchtkwaliteit een belangrijke rol. De luchtvochtigheid en aanwezigheid van stofdeeltjes en huismijt bepalen de luchtkwaliteit. Anders dan bij conventionele verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd door middel van convectie, verwarmt infrarood verwarming objecten zoals: muren, meubels, objecten en personen. Hierdoor is er geen onnodige stofverplaatsing en gaat u veel minder last hebben van een droge keel of hoofdpijn. De luchtkwaliteit wordt verbeterd telkens u de toestellen aanzet en dat heeft het meeste voordeel bij mensen met allergieën of luchtwegproblemen. Infraoodpanelen worden ook gebruikt in ziekenhuizen boven de operatietafel om de slechte bacteriën te elimineren. Door al deze sterke punten is infrarood verwarming ideaal voor kinderkamers. Door zijn aangename warmte en gezondheidsvoordelen gaat uw kind in een gezonde en veilige omgeving kunnen spelen en slapen.

Wenst u meer informatie of wenst u een gratis huisbezoek? Neem vandaag nog contact op met ons.

Benieuwd naar de infrarood mogelijkheden voor uw huis?

Onze experten geven u graag merkonafhankelijk advies en denken mee over een oplossing op maat van uw woning en budget.

openingsuren

Showroom enkel open op afspraak. Hieronder mogelijke uren om onze showroom te bezoeken


Maandag - Vrijdag

900 - 1700


Zaterdag

1000 - 1700

Adres

Onze showroom is gemakkelijk te bereiken en heeft voldoende parking voor de deur


Gezond Verwarmen
Hoogstraat 5
2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver


Telefoonnummer: +32 15 63 89 58

E-mail: info@gezondverwarmen.be