VRAAG VANDAAG NOG logo gezondverwarmen EEN GRATIS OFFERTE AAN! GRATIS OFFERTE
Google Rating
4.9
Based on 168 reviews
Facebook Rating
5.0
Based on 20 reviews

Infrarood verwarming: de meest natuurlijke verwarming

Infrarood verwarming: de meest natuurlijke verwarming!

Infrarood is een onzichtbare straling die warmte afgeeft. Deze straling geeft hetzelfde gevoel als de zon op je gezicht of de warmte van de kolen op de barbecue. Eigenlijk is verwarmen met infrarood de oudste manier van verwarmen die de mens kent: vroeger maakte de mens vuur om warmte te genereren… stralingswarmte in zijn puurste vorm. Dit maakt dat infrarood verwarming de meest natuurlijke vorm van verwarmen is.

Dankzij allerlei nieuwe technologieën is het vandaag de dag mogelijk om opnieuw stralingswarmte te gebruiken in een stijlvolle, comfortabele elektrische verwarming die heel gemakkelijk te regelen is. Een verwarming die werkt met infrarood stralen warmt rechtstreeks de muren, de vloer, het plafond en de voorwerpen in een ruimte op. Deze houden de warmte voor een lange tijd vast en geven deze geleidelijk aan af. Op deze manier heb je ook geen koude vloer of muren meer, wat veel comfortabeler aanvoelt. Infrarood zal eerst de materie in de ruimte opwarmen…net zoals de zon dit doet maar dan zonder de schadelijke UV stralen. Zo wordt de kamer zelf de verwarming!

Wat zijn de voordelen van verwarmen op infrarood?

Verwarmen met infraroodstraling heeft vele voordelen, zowel naar gezondheid als naar budget toe.

  • Energiezuinig: Convectie heeft 40 Watt per m3 nodig om je ruimte te verwarmen. Straling heeft daarentegen 25 Watt nodig omdat in dit geval de lucht niet opgewarmd hoeft te worden. Ook is er een aanzienlijk verschil qua warmteoverdracht. Bij straling gaat de warmteoverdracht veel sneller dan bij convectie waardoor je er veel minder van nodig hebt. Beide factoren maken dat je minder energie nodig hebt wanneer je verwarmt met infrarood.
  • Gezond: Infrarood straling is een weldaad voor je lichaam. Het bevordert het herstel van de huid, de bloedsomloop, de stofwisseling en zo veel meer. Infrarood wordt ook ter ondersteuning gebruikt bij gespannen spieren, cellulitis, hoofdpijn en migraine, slaapproblemen, reumatische aandoeningen en zo veel meer.
  • Comfortabel: Doordat infrarood eerst de voorwerpen in de ruimte opwarmt, krijg je een veel aangenamer en comfortabeler gevoel. Geen koude vloeren en muren meer! De warmte komt je van alle kanten tegemoet.
  • Voordelig: Infrarood heeft veel minder energie nodig om tot een warme kamer te komen dan een conventionele verwarming. Een toestel dat minder energie nodig heeft, verbruikt logischerwijze ook minder wat maakt dat verwarmen met infrarood ook voordelig verwarmen is.
  • Milieuvriendelijk: Infrarood verwarming is een elektrische verwarming. Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt en er is ook geen uitstoot van schadelijke stoffen. Zeker in combinatie met bv. zonnepanelen is dit een zeer milieubewuste manier van verwarmen.
  • Garantie: Al onze infraroodpanelen hebben een garantie van 5 tot 15 jaar.

Ben jij ook iemand die niet alleen belang hecht aan jouw gezondheid maar ook aan die van Moeder Aarde? Dan is een verwarming met infrarood de perfecte verwarming voor jou!

Ga voor een verwarming die voldoet aan jouw normen en waarden, kies voor de meest natuurlijke manier van verwarmen. Dit is de manier waarop de eerste mens in de oertijd zorgde voor warmte in zijn gezin…met stralingswarmte! Een verwarming die eigen is aan de mens met oog voor de natuur.

Maak van je kamer een 360° verwarming

Wanneer je infraroodpanelen installeert in een kamer, zorg je er eigenlijk voor dat je kamer zichzelf verwarmt. Hoe werkt dit juist? De stralen van de infrarood verwarming zullen alle materialen in je kamer opwarmen. Dit zijn dus de muren, de vloer, de plafond maar ook het bed, de bureau, de kleerkast…kortom, alle materie in je kamer. Deze materie of voorwerpen geven de warmte geleidelijk aan vrij waardoor je langs alle kanten warmte voelt.

Zeg nu zelf...klinkt heerlijk, toch?

Benieuwd naar de infrarood mogelijkheden voor uw huis?

Onze experten geven u graag merkonafhankelijk advies en denken mee over een oplossing op maat van uw woning en budget.

openingsuren

Showroom enkel open op afspraak. Hieronder mogelijke uren om onze showroom te bezoeken


Maandag - Vrijdag

900 - 1700


Zaterdag

1000 - 1700

Adres

Onze showroom is gemakkelijk te bereiken en heeft voldoende parking voor de deur


Gezond Verwarmen
Hoogstraat 5
2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver


Telefoonnummer: +32 15 63 89 58

E-mail: info@gezondverwarmen.be